top of page
Search
  • Writer's pictureSindija Tabaka

Kā nolikt jaundzimušo gulēt bez raudāšanas? Te būs daži ieteikumi.

Kā nolikt mazuli gulēt bez raudāšanas ❤️

''The no-cry sleep solution for newborns'' by Eliabeth Pantley . Lieliska grāmata, kura viegli lasās un noteikti gribas ieteikt. Visi zemāk minētie punkti, manuprāt, ir viegli izpildāmi. Iespējams paies kāds laiciņš līdz ieiesiet savā ritmā, iepazīsiet viens otru, taču esmu droša, ka šie padomi šo procesu tikai atvieglos. Neliels kopsavilkums no izlasītā. Grāmatā katrs no punktiem ir vēl atsevišķi iztirzāts. Noteikti iesaku kā, tā teikt, must have lasāmvielu.


1)Top prioritāte ir iepazīt savu bērnu - dod sev laiku mazuli iepazīt. Viņa rakstura iezīmes un valodu.


2) Reālistiskas cerības - nesagaidi pārāk daudz. Mazais aug tik ātri, ka viņam ir jāēd un jāuzpilda degviela ik 2h-4h vai pat biežāk, lai tiktu līdzi ātrākajam attīstības posmam savā dzīvē. Tātad, ilgāk par 4h konstanta miega, cerības lolot nevajadzētu.


3)Iemācies nolasīt SAVA bērna gulēšanas signālus - tā ir veiksmes atslēga visiem pārējiem punktiem.


4)Atpazīt atšķirību starp nomoda trokšņiem un miega trokšņiem. Zīdaiņi mēdz būt skaļi gulētāji un tas nenozīmē, ka viņam nepieciešama Tava palīdzība. Daži pa miedziņam iekunkstas, cits skaļāk elpo. Viņi ir tik dažādi!


5) Izmanto balto troksni. Esi par tādu dzirdējusi?


6) Noregulēt zīdaiņa iekšējo, bioloģisko pulksteni ievērojot režīmu . Tas var aizņemt mēnešus, taču tas ir ļoti svarīgi. Arī lielākiem bērniem režīms ir svarīgs .


7) Pareiza, ērtā vieta diendusām. Tas nenozīmē, ka mazulis jāradina gulēt tikai un vienīgi gultiņā, taču pirms gulēt iešanas vajadzētu pieklusināt gaismas, trokšņus un izslēgt zilos ekrānus.


8 ) Saprast un respektēt zīdaiņa zīšanas refleksu. Ja mazulim pirms miedziņa ir svarīga krūts vai māneklītis, noteikti sniedz viņam to.


9) Palīdzi bēbītim sadraudzēties ar gultiņu vai šūpuli. Protams, sākuma ideāli, kad mazulis nevēlas gulēt viens un mamma ņem viņu pie sevis, taču ar laiku mazais pierod pie tādas gulēšanas ,un trīsgadnieks aizņems vairāk vietas kā jaundzimušais. Tāpēc vismaz vienu reizi dienā vēlams bērniņu likt gulēt sava gultā.


10) Ietīšana pareizā laikā un vietā. Mazuļi - sevišķi pavisam jaundzimušie, ir pieraduši pie šaurības mammas vēderā un platība var būt stresaina.


11) Dot mazulim vismaz iespēju pašam aizmigt nepalīdzot ar šupināšanu. Būt iecietīgai.


12) Mēģināt speciāli neguldīt zīdaini vietā, kas šūpojas. Jā, mazais ir pieradis pie šūpošanās un visiem rozā / baltajiem trokšņiem jau esot puncī, kā arī siltās vecāku rokas viņiem ir mīļāka vieta pirmos trīs mēnešus, jebšu 4 trimestrī, un tas ir normāli. Problēmas būs pēc tam. Liekam mierā šūpuļus un liekam gulēt mazos uz līdzenas virsmas. (Cik vien tas iespējams)


13) Un atkal rutīna. Iemigšanas rutīna . Izslēgt TV, pieklusinātas gaismas un baltais troksnis, maigi un mīloši pieskārieni, mammas balss. Tas viss ir jāpiekopj 30 minūtes pirms gulēšanas nevis, kad jau mazais ir pārguris. Tad nekas no iepriekš minētā visticamāk nepalīdzēs.


14) Pats galvenais! Neieciklējies uz miega problēmām! (Kaut man pašai to kāds būtu pateicis vairākus gadus atpakaļ) . Miega ritms visu laiku mainīsies un attīstīsies atkarībā no vecuma un pārmaiņu posma - zobiņu nākšana, kolikas, pirms kaut kā jauna apgūšanas, jeb tās saucamās vecuma krīzes. Esi laimīgs vecāks un izbaudi tos priecīgos brīžus ar savu mazo sirsniņu!



0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page